3 Ocak 2016 Pazar

DEMEK BİR EFENDİ OLMAK İSTİYORSUN...

    Herkese tekrar merhaba, yaklaşık bir yıllık ara vermek durumunda kaldığım için kusura bakmayın. Benim için zor, yoğun ve yalnızlıkla geçen bir yıl oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse 2015 yılını pek özlemeyeceğim. Umarım 2016 yılı benim için daha mutlu ve huzurlu geçer. 2015 yılı içinde bir çok kişi ile yazışsam, karşılıklı anlaşsam da sonuca varamamak, buluşmayı çok isteyen biri ile sırf yer problemi nedeniyle buluşamamak (izmirlileri buradan esefle kınıyorum, internette o kadar günlük kiralık yer aradım, bir hafta sonu için kimse bana tamam demedi. Turistlerin parası para da bizimki değil mi?) vb. uğraşılar yüzünden bloğuma gerekli zamanı ayıramadım. Bunu telafi edeceğim, merak etmeyin. 

    Bu yılın ilk yazıları internette bulduğum "http://dominantlife.tumblr.com" isimli tumblr sitesinden derleyip çevirdiklerimle ilgili olacak. İlk konunun başlığı gibi içeriği de oldukça güzel. Bu nedenle sitede okuduğum ve beğendiğim "So you want to be a dom?" konusunu türkçe olarak blogumda paylaşmak istedim. Bu konu efendi olmak isteyenlere gelsin, buyrun...

"Bu konuda yeterince düşündün, fantezi kurdun ve senin için uygun olduğuna karar verdin. Buraya kadar gayet güzel. Şimdi teoriyi pratiğe dökmeye geldi sıra. Ancak efendi olmayı istemekle efendi olmak arasında dağlar kadar fark vardır ve bu işin içinde düşündüğünüzden çok daha fazlası mevcuttur.

NE KADAR ZOR OLABİLİR Kİ?

            Sanıldığından çok daha çetrefillidir. Efendi olmak, karşındakine ne yapmasını söylemekten çok daha fazlasıdır. İnsanlara ne yapmasını söylemek, bir çoban köpeğine sahip olmanın sizi ne kadar çoban yapabileceği kadar efendi yapar…

SAÇMALIK. EFENDİLER İNSANLARA NE YAPACAĞINI SÖYLER, TANIMI BUDUR!!!

            Doğrusu, hayır. Bundan çok daha karmaşıktır. İçerik önemlidir; efendi olmak patron tavırlı olmak değildir ve hiç kimse her zaman herkese ne yapacağını söylemek zorunda değildir. Aslında, efendi olmak, tüm kölelere her zaman ne yapması gerektiğini söylemek ile ilgili değildir.

            Acemi efendilerin ilk hatası, efendi/köle ilişkilerinin çok basit olduğunu düşünmeleridir. Sen efendisindir; köle olan birini bulursun ve efendi olarak o kölenin ne yapmasını söylemek doğal hakkındır, onun da köle olarak sana ve emirlerine saygı duyması gerekir, öyle mi?

            Yanlış !!! Başlangıç olarak, eğer saygı görmek istiyorsan “Ben efendiyim, sen de bana itaat etmelisin” demekten daha fazlasını yapmalısın. Doğrusunu söylemek gerekirse, “Ben efendiyim, sen de bana itaat etmelisin” demek sizi komik duruma düşürür ve gerçek D/s (dominant/submissive) ilişkilerinde deneyimi olan kişilerce tefe konmanıza sebep olur.

            Bir çok acemi efendinin kaçırdığı nokta D/s ilişkilerinin bir “ilişki” olduğudur. Geçici de olsa, sadece bir seansta da olsa, efendi ile köle arasında, her iki taraf da seçimini yapıp karar verdiğinden bir ilişki doğar. Bu tarz bir ilişki, bir bağ kurmadan, köleye ne yapmasını söylemeye hakkı olduğuna inanmak; herhangi bir erkeğin karşısına çıkan herhangi bir kadına kendisi ile seks yapmasını söyleyebileceğine benzer, sonuçta erkekler kadınlarla seks yapar değil mi???

            Erkekler kadınlarla seks yapar ve efendiler de kölelere ne yapacağını söyler, fakat her zaman ve her durumda değil. Bir efendi olmanın, her köleye hükmedecek otoriteyi size sunduğunu zannetmeyin…

ORADA BİR DUR, KÖLELER, BİR EFENDİYE İTAAT ETMEK İSTEDİKLERİ İÇİN KÖLE OLMAZLAR MI?

            Belki, ancak bu herhangi bir kölenin size itaat etmek isteyeceği anlamına gelmez. Herhangi birinin sadece köle olduğundan size itaat etmesi gerektiğini sanmak herhangi bir kadının bir erkek olarak sizinle yatmak isteyebileceğini düşünmekle aynıdır.

AMA TÜM KÖLELER EFENDİLERE SAYGI GÖSTERMEK ZORUNDADIR !!

            Hayır, SAYGI HAKEDİLİR. Sadece kendinize efendi diyerek bu saygıyı hak ettiğinize inanmak, sizin bir özenti (efendi olmaya özenen) biri olduğunuzun yüzde yüz kanıtıdır. Karşınıza çıkan her köleye “Bana itaat et” diyerek bu saygıyı kazanamazsınız.

            Köleler, herkes gibi insandır. Her hangi bir bağ veya ilişki kurmadan önce insanlarla muhatap olurken, karşınızdakine insanca yaklaşmanın sizin için en başarılı yol olduğunu keşfedersiniz. Karşındakine insanca davranmak ilk adım olması gerekse de, ilk tanıştığınız bir kölenin hemen size itaat etmesini beklemek olgunca bir davranış değildir ve kendisini köle olarak tanımlayan birinin kendisini efendi olarak tanımlayan birine karşı herhangi bir şeye zorunlu olduğunu düşünmek saldırganca bir tavırdır.
            Ayrıca büyük bir keyif kaçırıcıdır (turn-off terimi cinsel isteği söndüren anlamına da gelir). Peki, BDSM topluluğunda partner bulmakta ve elinde tutmakta başarı gösteren, tüm kölelere sahip olabilen (istediğini elde edebilen), herkesin kabul ettiği ve saygı gösterdiği kişiler kimlerdir? Bu kişiler, köleler ile aralarında dominant rolü elde edene kadar (köle tarafından efendi olarak kabul edilene kadar, hatta daha sonra da) kölelere de dahil herkese saygı gösterenlerdir.

(burada bir girdi de ben yapmak istiyorum, zaman zaman efendiler ile görüştüğümde bazılarının daha ilk “merhaba” da dominant role büründüklerini, karşısındakini aşağılamanın, emredercesine konuşmanın hakları olduğunu ve böyle davranarak efendi olunabileceğini sanmalarını görüp üzülüyorum. Efendilik bir roldür ve kölenin size bu hakkı vermesini beklemek gerekir, köle sizi efendisi olarak kabul etmeden efendi rolüne bürünmek ise acemilik işaretidir. Bu yazıda özetle bunu açıklıyor)

ANLAMADIM? EĞER BİR KİŞİ KENDİNİN DOMİNE EDİLMESİNİ İSTEMİYORSA, NASIL KÖLE OLABİLİR Kİ?

            Bu tamamen kişiseldir. O kişi domine edilmeyi isteyen biri olabilir ve hatta belki sizin tarafınızdan domine edilmeyi isteyebilir, ancak onun tam olarak ne istediğini bilmeden varsayımlarda bulunmayın. Özellikle de, o kişinin ne istediği veya neye ihtiyacı olduğu veya sizinle ne şekilde iletişime geçmesi gerektiği konularında varsayımlarda bulunmayın.

            Bir kişi BDSM ile ilgilendiğini keşfettiğinde, çok kolay bir şekilde fantezilerle dolu fikirler edinebilir. Nasıl olmanız gerektiği, ne tarz şeyleri keşfetmek istediğiniz hakkında fikirleriniz olabilir, fantezileriniz olabilir, gerçekten yapmak istediğiniz şeyler olabilir. Bu nedenle karşılaştığınız her köleyi kendi fantezilerinizdeki yere koymak, onu kendi fantezilerinizdeki gibi görmek çok cezbedici olabilir. Karşılaştığınız kişilere insan gibi değil de üzerinde fantezilerinizi gerçekleştirebileceğiniz eşyalar gibi davranmaya başladığınızda problem yaşamayı garantilemiş olursunuz. (kısaca her köle sizin istediğiniz gibi olacak değil).

NASIL YANİ? SANAL ORTAMDA BİRİLERİ İLE GÖRÜŞTÜĞÜMDE VE ONLARA NE YAPMASINI SÖYLEDİĞİMDE PROBLEM ÇIKMIYOR !!!

            Sanal ortamlar gerçek ortamlardan oldukça farklıdır. Sanal ortamlar daha çok fanteziye yöneliktir; birçok durumda görüştüğünüz köle sizi fantezi eşyası olarak görür, siz o köleyi fantezi eşyası olarak görürsünüz ve gayet iyi anlaşabilirsiniz. (tek gecelik ilişkiler gibi, insanlar online olarak gerek konuşarak gerek kameralı bir takım şeyler yapabilir ve sanal ortamdan çıkınca bu görüşmeler tekrarlanmayabilir, gerçek yaşamdaki ikili ilişkiler daha farklıdır)

            Sanal ortamlarda bile güç ilişkilerinin (power Exchange, güç devri. Kölenin her türlü konuda karar verme hakkını efendiye devretmesi) kurulmadan var olduğunu düşünmek çok küstahça olabilir. Sanal ortamda kendini köle olarak tanımlayan biri ile “dizlerinin üzerine çök ve bana tapın” diye sohbet başlatın, çoğunlukla vurdumduymaz bir tavır veya daha kötüsü ile karşılaşırsınız (sevimli Türkçesi ile hast..r oradan diye lafı yapıştırabilir karşı taraf :D )

            Güç devri ilişkileri gerçek ilişkilerdir (gerçek yaşamda var olabilir). Sadece siz efendi, o ise köle diye size kendi üzerinde güç ve egemenlik vereceğini zannetmeyin.

NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN? BEN BİR EFENDİYİM, O İSE KÖLE. ELBETTE BU BİR GÜÇ DEVRİ İLİŞKİSİ OLACAKTIR !

            Hayır, illa bu şekilde olacak diye bir kural yok. Efendi olarak otomatikman karşınızdaki köle üzerinde güç sahibi olamazsınız; köle size bu gücü bahşeder. Bu rıza göstermenin temellerinden biridir: bir köle size kendi rızası ile o gücü bahşeder, bu husus köle olmanın basit gerekçesi değildir.  (her zaman söylediğim şeyi burada tekrarlamak istiyorum çünkü bu yazının sahibi de aynı şeyi söylüyor: bir kişi kendini köle olarak rahatlıkla tanımlayabilir ancak efendi olabilmek için bir kölenin size bu imtiyazı tanıması gerek, yani sizi efendi olarak kabul etmeden o kişi için efendi rolüne giremezsiniz).
            Her köle aynı şeyleri istemez ve kabul etmez. Her köle bir efendi ile aynı şekilde iletişime geçmez. Bilgili, deneyimli ve psikolojik olarak sağlıklı bir köle ayrım gözetmeksizin kendine efendi diyen herkese itaat etmez. Size kendi üzerinde güç vermeyi seçmek kişiye bağlıdır, sizin onu kendi başınıza elde etmenize değil.

            Ve büyük ihtimalle etrafta dolaşıp karşılaştığınız her köleye size itaat etmesini söyleyerek bu gücü elde edemezsiniz. Hiç kimse otomatik olarak itaat etmez, bunu ummak acemiliktir.

            Önce kısaca olsa da karşınızdaki kişiyi tanımaya çalışın. Daha sonra KARŞILIKLI OLARAK ne tür bir güç devri ilişkisine gireceğinize karar verin, ancak bundan sonra emir vermeye başlayabilirsiniz.

            Cidden. Sizinle konuşan her köleyi direkt olarak kontrolünüz altına aldığınızı düşünmeyin ve sizinle konuşan / iletişime geçen her kölenin sizin buyruğunuz altına direk olarak gireceğini sanmayın.

PEKİ, PEKİ ANLADIK. YA SONRA?

            Efendi olarak kabul etmeniz gerek diğer bir husus, istediğiniz her şeyi yapamayacağınızdır. Yapabileceğiniz şeyler basit genel mantık sınırları içinde ve partnerinizin kişisel sınırları içindeki hususlardır. ( Burada yazar BDSM ilkelerini tek cümle ile anlatıyor, SSC ilkelerini açıkladığım konuya göz atabilirsiniz)

            Şimdi, “basit genel mantık” sübjektif ve bağlamsaldır ve kabul edilebilir risk derecenize, deneyiminize vs. göre değişebilir, fakat tüm bunların dışında olarak kötü S&M kurguları içinde okuduğunuz (veya izlediğiniz) bir çok şey basit genel mantıkla bağdaşabilir mi? Yeni sahiplendiğiniz kölenin bir bar dolusu yabancı ile korumasız seks yapmasını emretmeniz? Hayır, basit genel mantık sınırları içinde değildir. Aslında hiç kullanmadığınız 30 santim uzunluğundaki tek uçlu kırbacınızı (bull-whip) çıkartıp, bunu hiçbir acı uygulaması deneyimi olmayan biri üzerinde denemeniz? Kesinlikle hayır. Yeni kölenizi evinize çağırıp, onu yatağınızda üç gün boyunca bağlı tutmanız? Bu da sayılmaz…

            Hatta basit genel mantık evreninde, her şeyin sizin istediğiniz gibi olamayacağını anlamak önemlidir.

ELBETTE OLUR. BEN BİR EFENDİYİM ! BİR EFENDİ İSTEDİĞİ HER ŞEYİ YAPAR !

            Hmm… hayır. En azından bir köleyi elinizde tutmak istiyorsanız, olmaz. İlişki her iki taraf için de geçerlidir, yoksa hiç kimse için geçerli olmaz. Görüyorsunuz, köleler de deneyimlerinden bir şeyler elde etmek için köleliği kabul ederler ve onların da yapmak istedikleri, denemek istedikleri şeyler vardır. Köleniz için pozitif, kabul edilebilir deneyim yaratma gerekliliğinizi önemsemeyin ve bu durumda kölenizin sizden ayrılarak kendine başka bir efendi bulmasına da şaşırmayın. Kölenizin limitlerini göz ardı edin ve köleniz üzerinde dikkatsizce veya kötü niyetle kalıcı bir zarara yol açın ve kölenizin sizi dava edebileceğine şaşırmayın. (bizim ülkemizde bu olmaz ama köle iken bir efendiye söylediğim gibi olabilir “seanstan sonra hastane masraflarını ödemem”)…

            İki veya daha fazla kişi arasındaki her efendi/köle ilişkisi (D/s) öncelikle sosyal bir ilişkidir sonra D/s ilişkisi gelir (demek istediği sosyal olarak ilişki kurduktan sonra efendi/köle ilişkisi inşa edilebilir). Tüm ilişkilerde olduğu gibi, D/s ilişkilerinde de karşılıklı münasebet ve kazanım gereksinimi bulunur, bu ilişkiye giren herkes ilişkinin ihtiyaçlarını ve isteklerini karşıladığını hissetmek zorundadır.

            Eğer bir köle ile efendi/köle ilişkisi başlatacaksanız, unutmayın ki köleye dikkat etmek sizin sorumluluğunuzdur. Herhangi bir BDSM aktivitesine girdiğinizde, sizin yaptıklarınıza kölenin ne şekilde cevap verdiğinin bilincinde olmalısınız. Kendinizi kaptırarak olayları kölenizin bakış açısından görmeye ve değerlendirmeyi es geçmeyin; unutmayın ki, tekrar oynamak istiyorsanız ilk seferinde işinizi iyi yapmalısınız… (empati deyip duruyorum ya, kölenin sizin kadar yapılanlardan zevk aldığına dikkat etmenin önemini tekrarlayıp dururum yazılarımda)"

    

5 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Iyi aksamlar peki size bir sorum olucak kole olmak isteyen birisi cok utangacsa ve her denen seye hayir diyemeyip cok zorlaniyorsa nasil olucak ama bi o kadar da istekliyse? aciklarmisniz daha dogrusu ben sizinle iletisime nasil gecerim cevap vermeniz diliğiyle sağlıcakla kalın

    YanıtlaSil
  3. Oncelikle iyi aksamlar size bir sorum olucak kole pasif olmak ve hic denememis biri nasil baslamali sizin gibi birinden yardim almasi mumkunmu ayrica kole pasif olan kisi cok utangacsa ve heyseye hayir diyemeyip kendini cok zorlarsa ne gibi sorunlar ortaya cikar yada cok istekli ama efendi kotu olursa ? Bunlar icin sizden yardim almak istiyorum sizinle iletişime nasil gecebilirim cevap vermeniz dileğiyle sağlıcakla kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilginç sorular... sevgili adnan; her istenen şeye istemese dahi evet deyip kendini zorluyorsa, katıldığı seanstan zevk alamaz. utangaçlık konusuna diyebileceğim bir şey yok ama utangaç olduğundan dolayı kendini herkesin her verdiği emre uymak zorunda hissediyorsan sorun var demektir. Efendi kötü veya deneyimsizse köle kendini korumak için bazı şeylere hayır demek zorundadır. köle bu durumlarda kendini koruyamazsa da tehlikenin içinde bulur kendini. benimle "masterblacklthr@gmail.com" adresimden iletişime geçebilirsin.

      Sil