22 Ağustos 2012 Çarşamba

BDSM MOTTOSU: SSC, BİRİNCİ BÖLÜM

    Herkese tekrar merhaba. Şuana kadar BDSM'yi, bilinmesi gereken temel şeyleri, BDSM sözlüğü ve genel davranış kurallarından bahsettim. Bu yayınımda ise, BDSM ilişkilerinde dikkat edilmesi gereken kuralları toparlayan ve özetleyen, kimine göre BDSM'nin altın kuralı ve mottosu olan SSC kısaltmasını anlatmaya çalışacağım. Açılımı "Safe, Sane, Consensual" olan çeşitli sitelerde veya forumlarda kişisel imza olarak bulabileceğiniz "Be Safe, Be Sane, Be Consensual" veya "Play Safe, Play Sane, Be Consensual" demek veya yazmakla ne demek isteniyor? Bu üç kuralı teker teker inceleyelim.

PLAY SAFE:

    Biliyoruz ki (veya bu blog gibi sitelerden öğreniyoruz ki) BDSM, partnerlerin akıllarına gelebilecek her türlü fantazi ve oyun tarzını içermekte. Kısaca; normal sex gibi bir ilişki tarzı değil, ki onu yaparken bile güvenlik önlemi olarak kondom kullanılıyor veya partnerler beraber hastaneye gidip seksüel ilişkilerde geçen hastalıklara sahip olmadıklarını gösterir rapor alıyorlar (hayır, Türkiye'de değil yabancı ülkelerde. daha o kadar gelişmedik...). Normal sex ilişkilerinden çok daha fazla farkı olan, içinde oyuncakların, özel ortamların ve pozisyonların bulunduğu BDSM ilişkilerinde güvenliği nasıl sağlayacağız? İşte SSC üçlemesinin ilk harfi güvenlik ve emniyeti işaret ediyor. Yani güvenli oynayın.

    Daha önce yazmıştım: Efendi olan kişi, kölesinin emniyetinden ve seanslarda yapacağı her uygulamada güvenlik önlemlerini almaktan sorumludur. Bu nedenle; seansı planlarken uygun güvenlik önlemlerini de almalıdır. Misal; köleyi iple bağlamak üzere içinde bondage geçen bir seans planlayan Efendi, kullanacağı ipin doğru çeşidini tedarik etmeye (genel amaçlı kullanım için bir parmak kalınlığında, pamuk veya ipek katkılı yarı yumuşak ipler uygundur. lütfen çamaşır ipi gibi plastik veya sentetik, kendir ve kenevir halatlar gibi sert ve kırçıllı ipler kullanmayın, unutmayın insan bağlayacaksınız, gemi değil. bu tarz ipler cildi tahriş eder ve yaralar. yukarıda bahsettiğim uygun iplerin tutuşu yumuşaktır ve bağ yapmaya uygundur. yapı marketlerde bulabilirsiniz), acil durumlarda ipi kesip köleyi serbest bırakmak üzere uygun ağızlı makas (jilet veya falçata değil, panik halinde bunları kullanırken partnerinizi yaralayabilirsiniz), yara bandı, tentürdiyot, morarmalara karşı buz vb. şeyleri ulaşılması kolay bir yerde bulundurmalıdır.

    Aynı şekilde, kullanılacak oyuncakların da güvenli olduğundan ve güvenlik açısından doğru kullanıldığından da emin olunmalı. Kırbaç gibi tek uçlu veya cat-o-nine-tail gibi çok uçlu aletler kullanan kişiler, bunları kullanırken kol uzunluğu ve aletin uzunluğunu dikkate alarak kullanmalıdır. Sonuçta; kölenin kıçını kırbaçlayacağım derken, sertçe dikkat etmeden savurduğunuz kırbaçın ucu ile kölenin hayalarında veya cinsel organında korkunç acılara sebebiyet verir, köle acı ile kıvranıp safe word u haykırırken şaşkın şaşkın bakakalırsınız ne Efendiliğiniz kalır ne de karizmanız... (ne yazık ki, tecrube ile sabit ve kırbacı ben kullanmıyordum).

    En önemlisi de, kölenin hiç bir zaman bir başına kontrolsüz şekilde bırakılmamasıdır. Seanslarda yaptğınız uygulamalar nedeniyle kölenin kendini kollayacak ve hatta bir problem çıktığında sizi uygun şekilde uyaracak, kendini kurtaracak durumu genelde olmaz. Böyle bir durumda uyarı maksatlı sesli ve ses işaretli bir güvenlik kelimesini (SAFE WORD) oyundan önce kararlaştırmanız gerekir. Kural, bu kelimeyi veya işareti duyan Efendinin derhal oyunu kesip, kölesinin problem yaşadığı alanı öğrenerek gerekli tedbiri almasıdır. Örnek verelim: seansta tek kilit sistemli kelepçe (askeri malzeme satan dükkanlarda uygun fiyata bulabilirsiniz) ile kölenizin kollarını arkadan kelepçelediniz ve sırt üstü yatırdınız. Tek kilit sistemli kelepçeler, sadece anahtar ile açılacak ve baskı ile kapanacak ve sıkışacak şekilde dizayn edilmiştir, yani köle üzerine yattığında daralmaya devam eder taa ki kölenin bileklerine dayanıp hatta kesene kadar. Bu durumda köle Safe Word kullanarak seansı durdurabilir ve Efendisini kelepçelerin tekrar ayarlanması için uyarabilir.

    Ses işaretli Safe Word ise kölenin konuşamayacağı (ağzını bantlarsanız mesela) durumlarda işaret vermesi için kullanılır. En çok kölenin eline tutuşturulan ve sıkıldığında ses çıkaran aletler kullanılıyor. Böyle bir şey yoksa elinizde, parmaklarını belirli bir düzene göre şıklatmasını planlayabilirsiniz.

    Kölenin kontrolsüz bırakılması durumunda beklenmeyen şeylerin meydana gelebileceğine örnek olarak yaşanmış bir olay anlatmak istiyorum. Bu olay, eğer yanlış hatırlamıyorsam 5 veya 6 yıl önce amerika'da yaşanmış. Köle, BDSM ile ilgili klip ve filmlerde oynayan deneyim sahibi bir köle, Efendi olarak anlaştığı kişi de çok deneyimli bir Efendi. Köle; şöyle bir fantazisini gerçekleştirmek üzere Efendi ile anlaşıyor: köle, Efendisi tarafından full body mummification (başından ayaklarına kadar streç film ve duct tape sarılarak yapılan mumyalama tarzı, açıkta yer bırakılmaz) uygulanarak bağlanıyor ve nefes alması için bir boru kullanılıyor. Bu halde iken bir dolaba ayakta kalacak şekilde kilitleniyor. Okuduğuma göre, her türlü güvenlik önlemi alınıyor fakat en önemlisi atlanıyor: Efendi köleyi bu hale getirdikten sonra, seans boyunca onu sık sık kontrol etmesi gerekirken üç saatliğine balığa çıkıyor. Eve gelip köleyi maalesef boğulmuş halde buluyor ve sonuçta kasti adam öldürmekten mühebbet hapis ile cezalandırılıyor. Boğulmanın, kölenin yorulması sonucu pozisyon değiştirmeye çalışırken borunun bir şekilde nefes alamayacağı bir duruma gelmesi sonucu gerçekleştiği yazılmıştı...

    Sonuç olarak her zaman, her türlü güvenlik önlemini almayı ve her şeyin olabileceği göz önünde bulundurmayı unutmayın. İleriki yayınlarımda BDSM oyun tarzlarını daha ayrıntılı anlatmaya çalışacağım ve bunu yaparken gerekli güvenlik önlemlerinden de bahsedeceğim.

    Herkese güvenli seanslar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder