24 Ağustos 2012 Cuma

BDSM MOTTOSU: SSC, İKİNCİ BÖLÜM

Play SANE:   

     Bu yazıda SSC kurallarının ikinci harfini simgeleyen "(Play, Be) Sane" konusunu işleyeceğim. Anlam olarak "akla yatkın, mantıklı" anlamına gelen "Sane" BDSM ilişkilerinde yapılan tüm uygulamaların mantıklı olması gerektiğini işaret eder.

    BDSM oyunlarının sınırı, partnerlerin hayalgüçleridir diye yazmıştım. Uygun köle veya Efendi bulduğunuz takdirde, gerçekleştiremeyeceğiniz fantaziniz yok gibidir. Tabii, limit hayalgücü olunca, hayalgücünü sınırlamak da mantığa düşüyor. Kölenizle ön görüşme yaparak limitlerini, fantazilerini öğrendiniz, buna göre seansta yapacaklarınızı planlamaya başladınız. Misal; köleniz ile POW (savaş esiri) senaryosunu deneyeceksiniz, buna fena şekilde meraklısınız, kendinize ait asker postalları, kamuflaj giysileriniz, kelepçe takımlarınız, muhtelif oyuncak ve donanımınız da var. Gerçekleştirmek istediğiniz şekilde tam bir işkence ile karışık sorgulama seansı hazırladınız ve aklınızda şu tarz birşey var. Ellerini ve ayaklarını kelepçelediğiniz, kafasına çuval geçirdiğiniz köleyi, bu sandalyeye bağlıyorsunuz. Tokatlıyor, karnını yumrukluyor, yere düşünce de tekmeliyorsunuz. Bu noktadan sonra harekete geçen hormonlarınızın da etkisiyle, coşuyorsunuz. Kölenizi filistin askısına alıp tavana doğru bağlı şekilde yükseltiyorsunuz, başlıyorsunuz kamçılamaya, daha sonra hayalarını bağlayıp bir de ağırlık asarak acının şiddetini yükselttiniz. Köleniz de acı ve aşağılanmadan hoşlanıyorsa o da kendini olayların akışına ve heyecanına bırakıyor ancak birden iki küt sesi ile köleniz çığlık atmaya başlıyor. Ne oldu ki ne güzel gidiyorduk?

    İşte mantık sınırlarını aştığınız noktada beklemediğiniz olay meydana geldi. Kölenizin iki omzu da çıktı ve siz onu filistin askısından indirene kadar da çektiği acıdan bayıldı ve sayıklıyor. Filistin askısına alacağınız kölenin ağırlığını düşündünüz mü, ekstra ağırlık asıp bir de üzerine kamçılama eklediğinizde kölenin acı ile çırpınmaya başlayacağını bu nedenle normalde dayanabileceği sürenin de kısalacağı ve bu oyunun 2 veya 3 dakika gibi kısa sürede bitirilmesi gerektiğini hesap ettiniz mi? Bunları düşünmediyseniz, sonuç kol kaslarında ve tendonlarında zarara yol açtığınız bir köle ile başbaşa kalmaktır.

    Fizyolojik sınırlamalarda geçerli olan şeyler psikolojik sınırlamalarda da geçerlidir. Oyunda waterboarding denediniz. Köleniz daha önce suda boğulma tehlikesi atlattıysa ve bu konuda fobi geliştirdiyse eyvah. Waterboarding oyununun ilk saniyelerinde safeword duymanız kaçınılmaz. Veya, kaçırma ve zorla alıkoyma fantazisi deniyorsunuz, bunu yaparken de ruhsatlı silahınızı kullanmaya karar verdiğiniz. Silahtan ödü kopan kölenin zevk almak bir yana, altına kaçırması gayet doğal.

    Bir örnek de yaşanmış bir olaydan vereyim. Yıllar önce, Yahoo Gruplarda üyesi olduğum gruba bir köle fikir danışmak üzere şöyle bir mail atmıştı: "Yirmili yaşlarda bir köleyim. Efendim bir süredir beni eğitiyor, ona hizmet edip emirlerine uymaktan da çok hoşlanıyorum. Ancak Efendim benim sadece ona ait olduğumu ve ona olan bağlılığımın sağlamlığını ispatlamam için seans sırasında hayalarımdan birini çıkartmak istiyor (medical castration). Kölesinin bunu yaparak kendisine olan bağlılığını perçinleyeceği ve onu çok mutlu edeceğini söyleyip duruyor. Köle olarak Efendimin emrine uymam gerektiğini düşünüyorum ancak hayalarımdan birini kaybetmek de istemiyorum. Ne yapmalıyım?"

    Evet, kölenin sorusuna nasıl cevap verirdiniz? Daha önce yazıştığım bir iki Türk Efendinin: Kölenin görevi emirlere itaat etmektir, Efendisi öyle istiyorsa ve bundan mutlu olacaksa kölenin kabul etmesi gerekir. O değersiz bir köle ne de olsa... diye cevap vereceğinden adım gibi eminim. Gruptaki tartışmaya açılan bu maile neredeyse tüm Efendiler tarafından gelen cevap neydi tahmin edebiliyor musunuz: "Say him to go fuck himself and stop to submit him". Mantık gereği verilen cevap kesinlikle böyle birşeyin kabul edilemeyeceği idi.

    Sonuç olarak; "Be SANE" kuralı; herkesin farklı fantazileri, hayalleri olabileceği ancak bunları gerçek hayatta denemek isteyenlerin öncelikle bu fantazileri mantık süzgeçinden geçirerek gerçektirilebilirliğini hesap etmeleri gerektiğini işaret eder. Bunu yaparsam sonucu bu olur diyemeyen bir Efendi kötü sürprizlere hazır olmalıdır. Köleler ise Efendileri ile yapacakları ön görüşme (ileride bunu açıklayacağım) sırasında düzenlenecek seansta yapılacak tüm uygulamalardan haberdar olmalı, gidişat ve uygulamalar üzerinde fikir birliğine varmalıdır.

    Herkese mantıklı ve güvenli oyunlar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder