6 Ağustos 2012 Pazartesi

LIMIT NEDIR?

    İşte Türkiye'deki Efendilerin hiç sevmediği kelime hatta limiti olan köle olmaz deyişi neredeyse herkesin ağzında. Peki nedir bu limit/ sınır? BDSM evreni uçsuz bucaksızdır, başlangıcı ve sonu belli değildir. BDSM'yi sadece hayalgücü ile sınırlandırabilirsiniz. Aklınızdaki fantaziyi gerçekleştirmek isteyen bir partner buldunuzmu gerçekleştirirsiniz.

    Böylesine dev bir evrende, neredeyse hiç bir hakkı bulunmayan köleler kendilerini nasıl savunabilirler, kendilerine yapılmasını istemedikleri şeylerden nasıl sakınabilirler? İşte limit, bu sorulara yanıt olarak ortaya çıkmış bir olgudur. Bir Efendi ile köle seans için bir araya geldiklerinde, Efendinin ne kadar ileri gidebileceğini kölenin limitleri belirler. Genel olarak iki tür limit olduğu kabul edilir: hard limit ve soft limit.

Hard Limit:

    Kölenin mevcut şartları altında yapılmasını kesin olarak kabul etmeyeceği limitlerdir. Bu şartlar sağlık, inanç, ahlaki değerler vb. şartlar olabilir. Sağlık açısından; astımı veya herhangi bir solunum yolu rahatsızlığı olan köle ile nefes kontrolü (breathcontrol) seansları düzenlenemez veya bel fıtığı rahatsızlığı olan bir köle poni olarak (üzerine binip at gibi sürmek) kullanılamaz. Benzer şekilde genellikle müslüman inançlı kölelerin anal ilişkiye girmek istememeleri de hard limite örnektir.

    Bu tarz limitler Efendiler tarafından kesinlikle geçilmemeli ve bunlara saygı gösterilmelidir. Basit şekilde Efendinin seans sırasında yapmaktan hoşlanacağı bir oyun görüştüğü köle için hard limitse ya bunu seans içinde yapmaz ya da kölesi olarak kabul etmez.

Soft Limit:

    Kölenin kendisine yapılmasından hoşlanmadığı ancak zaman içinde Efendi-köle ilişkisinin gelişimine bağlı olarak limit olmaktan çıkarılabilecek limitlerdir. Misalen ayak yalamaktan hoşlanmayan bir köle zaman içinde Efendisine duyduğu saygı ve güven ortamını yakaladığında, onu daha da mutlu etmek için ayak yalamayı kabul edebilir.

    Soft limitleri aşmak zaman içerisinde gerçekleşebilir. Bunun için yukarıda belirttiğim gibi, Efendiye saygıda artış ve karşılıklı güven duygusunun gelişmesi gereklidir. Tabii ki burada o kölenin tam bir ayak fetişisti olmasının beklenmemesi uygun olacaktır. Bir çok köle, deneyim yetersizliğinden yapabileceği şeyleri kendisine limit olarak belirleyebilir. Bir iki yıl önce yazıştığım bir köle, hotwax (mum damlatılması) denemek istediğini ancak hayalarına aşırı zarar vereceğini düşündüğünden buralara uygulanmasını limit olarak belirtmişti. Biraz daha kendisini tanıdıktan ve güvenini kazandıktan sonra, hayalarına mum damlatmamı kabul etmiş, ilk deneyiminde çok korktuktan sonra (doğrusu bağlı halde mumun damlamasını beklerken takındığı ürkmüş yüz hali fazlasıyla heyecan vericiydi) korktuğu gibi birşey olmadığını görmüş ve sonraki seanslarda buna izin vermişti...

    Sonuç olarak; limitsiz bir köle olamaz. Kendisinin limitinin olmadığını söyleyen bir köle ile karşılaştığımda aklıma iki şey gelir: ya hiçbir deneyimi yoktur ya da BDSM ilişkilerinin tamamını yaşamamıştır. Kendininin limitsiz olduğunu söyleyen bir köleye medical fetişi olan bir Efendi bulup castration play yapmasını kabul etmesini söylemiştim. Nedense ondan sonra bir daha benimle yazışmadı. :D

    Yabancı Efendiler ile yazışırken ilk sordukları soru genelde kölenin limitleridir ve bu konuda eğer konuştukları kişiler ile oynamaya karar verirlerse tamamen dürüst davranırlar. Bu da onlara BDSM topluluklarında sayılmayı ve köle bulmalarını kolaylaştırır. Tüm köle ve köle adayları için dürüst ve güvenilir Efendiler bulabilmelerini diliyorum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder